Actualitat

JORNADA. Entitats i ajuntaments per un #EstiuEnriquit. Junts garantim el dret d’infants i adolescents a aprendre durant l’estiu.

La col·laboració entre l’administració pública i el sector social és un dels elements imprescindibles per a garantir el dret a aprendre durant l’estiu d’infants i adolescents. Especialment d’aquells col·lectius que, per una situació de pobresa, de risc social o d’altres vulnerabilitats, no accedeixen, o ho fan en menor mesura, a les activitats d’estiu existents.

Guies Estiu Enriquit

L’Estiu Enriquit en 11 passos

L’accés a activitats educatives durant l’estiu és una necessitat plantejada avui en dia en què l’escolarització obligatòria no aconsegueix dotar infants i joves amb totes les competències essencials per a la vida. Amb aquest autotest ràpid podreu valorar d’una manera sintètica en quin punt està la vostre administració local en el desplegament de polítiques públiques d’equitat educativa durant l’estiu.

Els casals d’estiu: una oportunitat 360. Guia per a la implementació municipal

Els casals d’estiu són espais educatius que ofereixen a infants i joves oportunitats de descoberta, socialització i desenvolupament de competències per a la vida. El municipi ha de vetllar perquè siguin espais enriquidors, igualitaris i inclusius. Però com fer-ho? Quins passos, quins documents i quines dimensions de treball cal tenir en compte per impulsar una política local de casals d’estiu?

Avancem cap a un Estiu Enriquit

L’estiu és un dels moments més emocionants de l’any. Els infants, adolescents i joves mereixen gaudir d’un estiu ple d’oportunitats educatives i experiències enriquidores. Quins eixos, reptes, estratègies i mesures permeten als municipis reflexionar i avançar cap a un Estiu Enriquit?

Experiències inspiradores locals d'Estiu Enriquit

Molts municipis estan liderant, codissenyant i implementant propostes d’Estiu Enriquit adaptades al seu territori. Quins reptes han assolit i pretenen desenvolupar? Quins aprenentatges han adquirit? Quines estratègies i canvis han aplicat?

Materials

Un bon estiu per als joves

L’informe exposa les evidències dels resultats dels programes d’estiu en infants i joves en quatre àrees de benestar: aprenentatge i enriquiment acadèmic, desenvolupament social i emocional, salut física i mental, i seguretat i conductes de risc.

Cada estiu compta

L’estudi es va fer per determinar si (i com) els programes d’estiu amb competències acadèmiques i enriquiment de lleure poden beneficiar els estudiants.

Impulsant l'aprenentatge a l'estiu

Recomanacions basades en les avaluacions plurianuals fetes entre 2011 i 2016 dels programes d’estiu de cinc districtes escolars seleccionats: Boston, Dallas, Comptat de Duval a Florida, Pittsburg i Rochestar a Nova York.