Actualitat

Cap a un pacte nacional contra la segregació... educativa

És un fet: existeix desigualtat en l’accés i la participació a les activitats de lleure entre la població infantil. L’educació en el lleure no és un luxe, ni ha de ser el caprici d’uns pocs. Al segle actual ha de formar part del dret universal a l’educació, i fer-lo més ample.

Els casals d’estiu: política educativa de primer ordre

Els casals d’estiu configuren una diversitat d’espais i oportunitats educatives, que al nostre entendre ha de ser considerada com a política educativa de primer ordre. Substitueixen i complementen el protagonisme educatiu que durant el curs escolar tenen les escoles i instituts.

6 reptes i 30 solucions de l’Estiu Enriquit

Quins són els principals reptes d’un Estiu Enriquit? Com donar-hi resposta? Com iniciar canviis que ens apropin cap a un estiu enriquit al municipi? Coneix les 30 solucions als 6 reptes de l’estiu que van compartir tècnics i regidors, entitats de lleure i centres educatius a la jornada #EstiuEnriquit.

Guies Estiu Enriquit

L’Estiu Enriquit en 11 passos

L’accés a activitats educatives durant l’estiu és una necessitat plantejada avui en dia en què l’escolarització obligatòria no aconsegueix dotar infants i joves amb totes les competències essencials per a la vida. Amb aquest autotest ràpid podreu valorar d’una manera sintètica en quin punt està la vostre administració local en el desplegament de polítiques públiques d’equitat educativa durant l’estiu.

Els casals d’estiu: una oportunitat 360. Guia per a la implementació municipal

Els casals d’estiu són espais educatius que ofereixen a infants i joves oportunitats de descoberta, socialització i desenvolupament de competències per a la vida. El municipi ha de vetllar perquè siguin espais enriquidors, igualitaris i inclusius. Però com fer-ho? Quins passos, quins documents i quines dimensions de treball cal tenir en compte per impulsar una política local de casals d’estiu?

Avancem cap a un Estiu Enriquit

L’estiu és un dels moments més emocionants de l’any. Els infants, adolescents i joves mereixen gaudir d’un estiu ple d’oportunitats educatives i experiències enriquidores. Quins eixos, reptes, estratègies i mesures permeten als municipis reflexionar i avançar cap a un Estiu Enriquit?

Experiències inspiradores locals d'Estiu Enriquit

Molts municipis estan liderant, codissenyant i implementant propostes d’Estiu Enriquit adaptades al seu territori. Quins reptes han assolit i pretenen desenvolupar? Quins aprenentatges han adquirit? Quines estratègies i canvis han aplicat?

Materials

Un bon estiu per als joves

L’informe exposa les evidències dels resultats dels programes d’estiu en infants i joves en quatre àrees de benestar: aprenentatge i enriquiment acadèmic, desenvolupament social i emocional, salut física i mental, i seguretat i conductes de risc.

Cada estiu compta

L’estudi es va fer per determinar si (i com) els programes d’estiu amb competències acadèmiques i enriquiment de lleure poden beneficiar els estudiants.

Impulsant l'aprenentatge a l'estiu

Recomanacions basades en les avaluacions plurianuals fetes entre 2011 i 2016 dels programes d’estiu de cinc districtes escolars seleccionats: Boston, Dallas, Comptat de Duval a Florida, Pittsburg i Rochestar a Nova York.